Hvem er kaptajnen på dit skib

 

Er det kaptajnen, der styrer skibet, eller er det havet?





Ego betyder adskilt fra sig selv og er et fragment af hele selvet - et mikrokosmos, hvor energien er bundet i en organiseret struktur. Gennem øjet opfatter vi det som mønstre. 


Ego er en dynamisk og komplementerende yin og yang dynamik, i spændetrøje. 


Når vi skriver jobansøgninger, søger vi at sælge os selv på ydersiden - som er udstillingsvinduet i vores butik. Vi gør vores bedste for at vise arbejdsgiveren udstillingsvinduet, men vi ved også, at arbejdsgiveren gerne vil vide, om der er et menneske bag den pudsede facade, derfor smider vi nogle “svage sider” med i ansøgningen, så arbejdsgiveren kan se, at vi har selverkendelse - hvilket bevirker at vores “svage sider” bliver konverteret til noget positivt, nemlig selverkendelse, som så rykker frem i udstillingsvinduet.       


Vi finder vores identitet i mønstrene, som vi italesætter gennem vores selv-fortællinger. 


Arbejdsgiveren vil gerne vide noget om vores svage sider, fordi arbejdsgiveren gerne vil vide, om vi selv er opmærksomme på, at vi er adskilte fra os selv. Ethvert udstillingsvindue har et baglokale, men uanset hvad der foregår i udstillingsvinduet eller baglokalet, så er det hele stadig styret at det, som er indeholdt i kælderen. Det er i kælderen, vi finder maskinrummet. . 



En sweater er noget man tager på, når ens mor fryser


En teenage-søn sætter en plakat på køleskabsdøren for at få et budskab over til sin mor: “En sweater er noget man tager på, når ens mor fryser.”


Sønnen er en hengiven søn, der elsker sin mor. Moren vil gerne være kaptajn på skibet, men han søger at give hende et venligt hint om, at han selv vil være kaptajn på sit eget skib. 


Men hvad foregår der i maskinrummet?


I maskinrummet er angsten for at blive syg. Moren vil styre ham, fordi hun er bange for, at han skal blive syg. Han vil selv styre, så han slipper for at blive hæmmet af angsten for at blive syg. Det hele er styret fra kælderen, men egoet lever kun i stueetagen og opad. . . 




  • Torben Staal, Personlig Integrering ved Indre Lytning

Kommentarer

Mest læste